Vergoedingen

Wil je deelnemen aan het programma en vraag je je af of je een vergoeding kunt ontvangen dan zijn er verschillende mogelijkheden.

 

Informeer bij je zorgverzekering
Enkele onderdelen van het programma zoals een bezoek aan de Ayurvedische arts, psychosociale zorg en soms ook coaching worden vergoed door je ziektekostenverzekering als je voldoende aanvullend verzekerd bent. Informeer vooraf naar de mogelijkheden bij je zorgverzekering.


Bespreek het met je (HR) manager of directeur
Soms is er een bijzonder budget waarvan je gebruik kunt maken of is er in het CAO een budget opgenomen voor coaching of psychosociaal welzijn. Het CAO kun  je vaak ook nalezen op internet.

 

Informeer bij de belastingdienst
Voor ondernemers: De kosten voor training en coaching boek je als bedrijfskosten.
Voor particulieren: Kosten voor training en coaching kunnen gezien worden als  "studiekosten". Daar zijn voorwaarden aan verbonden, dus informeer eerst even bij de belastingdienst.

 

Informeer bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zet je dit programma in om weer aan de slag te gaan dan zou het kunnen dat het hele traject vergoed kan worden via de arbeidsongeschiktheidsverzekering als je die hebt.

 

Bespreek het bij het UWV
Wanneer je een uitkering ontvangt via het UWV en je zet dit programma in tijdens een herstel of reïntegratiefase dan kan het zijn dat zij daar een budget voor beschikbaar stellen. Dit kun je bespreken bij het UWV.

 


De cijfers zijn er: Geluk op het werk levert in termen van het Bruto Binnenlands Product (de totale geldwaarde in een land van alle diensten en producten in een bepaalde periode) miljarden euro's winst op. Uit universitair onderzoek bleek dat een gelukkige werknemer minder vaak ziek is, minder vaak afwezig is, loyaler, productiever en creatiever.